InstagramCapture_0dcb95a6-fcc3-4cc8-8ab2

 

Pohja

150 g voita

1,5 dl sokeria

1 muna

2,5 dl vehnäjauhoja

1,5 dl grahamjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

 

Täyte

6 dl mustikoita

1 prk (200g) kermaviiliä

1 muna

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

 

Valmistus:

- Vaahdota voi ja sokeri

-Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos

-Painele taikina pyöreään 27cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan, reunoille ja pohjalle. Koita painella niin että pohjalle ei jää paksua kerrosta taikinaa, että pohjakin kypsyy kun se muuten jää kosteaksi. (Joskus on jäänyt mulla ihan raa´aksikin ja sellaista ei ole kiva syödä.)

*Joissakin ohjeissa neuvotaan voitelemaan vuoka, mutta minä en ole kokenut sitä tarpeelliseksi. Taikina ei ole jäänyt reunoista tai pohjasta kiinni missään vaiheessa. Mutta jos koet sen tarpeelliseksi niin voihan sen voidella.

-Lisää pohjan päälle mustikat

-Tee kermaviiliseos eli sekoita kermaviili, muna ja sokerit keskenään ja lisää se mustikoiden päälle. Itse levitän seoksen lusikalla niin sitä on sitten varmasti joka puolella.

Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa n.30 minuuttia.

Piirakka on valmis kun reunat ovat vaaleanruskeita ja täyte hyytynyt.

Itse paistan piirakat aina keskitasolla koska tuntuu että ne kypsyvät paremmin keskellä kuin alhaalla.

 

* Tätä ohjetta voi kokeilla myös eri marjojen kanssa, ajattelin seuraavan kerran kokeilla tätä punaherukoista.

*Jos teet piirakan pakastetuista niin käytä mustikoita vain 4 dl ja lisää marjoihin 3 tl perunajauhoja.

 

Tää piirakka sai meillä hyvät arvostelut, neiti 9v tosin söi mieluummin pohjan ja jätti täytteen mulle, ei ole oikein koskaan pitänyt noista kermaviilitäytteistä.